Vânătoare de trufe

În căutarea aurului gastronomiei

Cele mai spectaculoase comori comestibile care se găsesc sunt trufele – aurul negru al sălbăticiei transilvănene!

Pădurile frumoase din Transilvania găzduiesc o mare varietate de animale sălbatice și produse delicioase. Ne place să căutăm plante sălbatice, ierburi și ciuperci, dar cele mai spectaculoase comori comestibile care se găsesc sunt trufele – aurul negru al sălbăticiei transilvănene!

În ultimii 10 ani, ne-am însoţit oaspeţii la vânătoarea de trufe și am pregătit o mare varietate de feluri de mâncare cu trufe în Restaurantul Valea Verde.

Oferim o varietate de experienţe oaspeţilor noștri, toate legate de trufe!

Pentru rezervari sau alte informatii ne puteti scrie la reservations@valeaverde.com sau ne puteti suna la +4 037.1237.117.

Despre Trufe

Trufele sunt cunoscute omenirii de mult timp, prima menţiune înregistrată vreodată despre trufe a fost probabil acum 3000 de ani, de către faraonul egiptean Cheops. Fascinaţia culinară pentru aceste ciuperci a fost alimentată de bucătarii francezi în secolul al XVIII-lea și s-a răspândit rapid prin gospodăriile aristocrate și palatele regale din toată Europa. În prezent, trufele sunt un element de bază în meniurile restaurantelor.

În pădurile transilvănene putem găsi o varietate de trufe locale, care cresc într-o relaţie simbiotică cu gazda sa – un copac. Trufele cresc sub pământ și sunt conectate prin microspori cu arborele lor gazdă. Acești copaci gazdă pot fi stejari, alune, fagi sau carpeni și au nevoie de un amestec specific de lumină solară, apă și înălţime pentru a înflori.

Despre vânătoarea de trufe

Majoritatea animalelor adoră trufele, iar majoritatea trufelor sunt consumate de animale sălbatice, cum ar fi căprioare, vulpi, șoareci urși sau … câini. Deși se pot antrena majoritatea câinilor să caute trufe, unele rase sunt mai potrivite pentru acest serviciu.

Cele mai faimoase rase sunt Lagotto Romagnolo, dar și Pointer, Labrador sau Vislar sunt foarte apreciate. Antrenamentul unui câine este cel mai bine să fie început la o vârstă fragedă și unii dintre câinii bine dresaţi chiar aduc preţioasele descoperiri proprietarilor. La Valea Verde lucrăm cu mai mulţi vânători de trufe și folosim câini bine antrenaţi și îngrijiţi.

Trufa de vară – Tuber Aestivum

Primele trufe ale sezonului apar la începutul verii și sunt numite pe scară largă trufe de vară. Trufa de vară are un miros și un gust foarte subtil și se găsește aproape, la suprafaţa pamântului din pădure. Interiorul este aproape alb, cu marmorare slabă, iar valoarea gastronomică se datorează aromei sale subtile, deși o pastă frumoasă cu trufe de vară poate fi un deliciu minunat într-o zi fierbinte de vară ….

Trufa Burgundia – Tuber Uncinatum

Spre toamnă puteţi găsi trufa de Burgundia, cu mirosul și aroma bogată și înţepătoare. În funcţie de vreme, această trufă se retrage mai adânc în sol cu ​​cât se face mai frig și se află în punctul culminant de la mijlocul lunii octombrie până la mijlocul lunii noiembrie. Interiorul său are un interior negru marmorat fin, dar pielea are o senzaţie aspră asemănătoare cu cea a trufei de vară!

Trufa Périgord – Tuber Melanosporum

Campionul trufelor negre poate fi găsit în regiunea noastră de la sfârșitul toamnei până în ianuarie și are un exterior maroniu, uneori chiar roșu. Gustul este, de asemenea, înţepător, dar mai rafinat decât trufa de Burgundia, iar mirosul poate fi comparat cu mirosul foarte distinct al tuturor trufelor.

Trufa de iarnă – Tuber Brumale

În lunile de iarnă găsim cantităţi uriașe din această trufă minunat de aromată, care, din păcate, rareori crește cu un diametru mai mare de 1 cm. Această dimensiune mică se datorează condiţiilor climatice specifice Transilvaniei, unde iernile tind să fie destul de severe, cu temperaturi de până la minus 25 de grade Celsius … Cu toate acestea, cu greu puteţi găsi o trufă mai bună pentru untul de trufe sau sarea aromată!

Trufa Alba – Tuber Magnatum

Din păcate, această trufă nu poate fi găsită în Transilvania, dar în partea de sud a Carpaţilor Români se poate găsi această specie eluzivă, dar delicioasă și valoroasă. Chiar dacă nu se găsește local, o folosim uneori în ocazii speciale pentru o pastă de trufe delicioasă!

Vânătoare de trufe

Am pregătit cu atenţie diferite experienţe de vânătoare de trufe, unele dintre ele includ mese, precum și activităţi. Bucuraţi-vă de un timp cu adevărat special sub baldachinul copacilor și conectaţi-vă cu natura …

Vânătoare de trufe ghidată

Pentru grupuri de unu până la paisprezece oaspeţi, oferim vânătoare ghidată în pădurea dintre Cund și Dumbraveni. Vânătorul te va întâlni la Valea Verde și vei călători până la pădure prin mijloacele tale de transport. După o scurtă discuţie introductivă (în română sau franceză, engleză sau germană la cerere), veţi urmări câinii și veţi găsi o parte din aurul negru al sălbăticiei transilvănene!

Capacitate: 1 – 14 persoane (mai multe la cerere)

Durata: 2h

Servicii: primire la Valea Verde, vânătoare de trufe ghidată

Preţ pachet pentru 1-14 Persoane: 350 Euro, –

O vânătoare culinară de trufe

Pentru grupuri de unu până la paisprezece oaspeţi oferim vânătoare ghidata în pădurea dintre Cund și Dumbraveni. Vânătorul te va întâlni la Valea Verde și vei călători până la pădure prin mijloacele tale de transport. După o scurtă discuţie introductivă (în română sau franceză, engleză sau germană la cerere), veţi urmări câinii și veţi găsi o parte din aurul negru al sălbăticiei transilvănene! Într-un loc frumos din pădure vă vom servi deliciosul risotto gătit la foc deschis, însoţit de o mică salată și un pahar de vin românesc delicios. Vă rugăm să reţineţi că acest prânz depinde de vreme, în caz de ploaie sau zăpadă vom lua masa la Restaurantul Valea Verde.

Capacitate: 1 – 14 persoane (mai multe la cerere)

Durata: 2h

Servicii: primire la Valea Verde, vânătoare de trufe ghidată, prânz cu risotto în sălbăticie incl. un pahar de vin

Preţ pachet pentru 6-14 Persoane: 350 Euro, – plus 25 Euro, – de persoană

Weekendul nostru de vânătoare de trufe

În timpul sezonului trufelor oferim un pachet de weekend dedicat aurului negru al Transilvaniei! Odată ce v-aţi bucurat de băuturile de la primirea de vineri seara, vă invităm să savuraţi o cină de trufe cu patru feluri. După o noapte bună de somn și un mic dejun delicios cu diferite feluri de mâncare şi cu ouă de trufe, ne vom îndrepta spre pădure sâmbătă la o vânătoare de trufe ghidată de 2 ore. La Valea Verde vom avea apoi un delicios prânz ușor cu două feluri de trufe, lăsând loc pentru cina cu cinci feluri cu trufe, seara. După câteva ouă benedict la micul dejun, este timpul să ne luăm la revedere – cu un mic cadou de trufe …!

Durată: în fiecare weekend septembrie – februarie, vineri 17h – duminică 12h

Servicii: băutură de bun venit, vânătoare de trufe ghidată, două micuri dejun, 1 cină cu patru feluri, 1 cină cu cinci feluri, 1 prânz

Preţ pachet: 169 euro, – per adult, cazare neincluse

Solicită ofertă
Vă mulţumim!
Un consultant vă va contacta în cel mai scurt timp!

Experiențe autentice

Rezervă un pachet complet

Bordeaux Weekend Bordeaux Weekend Explorează cu toate simțurile gastronomia și vinurile din Bordeaux! Descoperă
Couple Retreat Couple Retreat Vrei sa iti duci jumatatea intr-o calatorie de neuitat? Cu un retreat de cuplu la Valea Verde nu vei da gres! Descoperă

Vile și apartamente

Descoperă natura în ritmul tău

Satul Cund Transilvania