Descoperă Valea Verde

Descoperă Transilvania

Pe fundalul maiestuos al Carpaţilor, la capătul unui drum care șerpuiește printr-o pădure veche, pitorescul sat Cund, cu casele sale pictate în mod viu, strălucește ca o bijuterie ascunsă. De-a lungul secolelor, a absorbit tradiţiile germane, române și maghiare – și rezultatul este o fuziune fascinantă de culturi, evidentă în arhitectura caselor tradiţionale sau în atmosfera saxonă a Bisericii Sf. Nicolae.

Dacă vă plac plimbările în natură, primăvara veţi avea narcise și orhidee sălbatice drept companie, vara turlele vor orbita pe cerul albastru, în toamnă puteţi merge la vânătoare de trufe, iar iarna dealurile și munţii acoperiţi de zăpadă sunt perfecti pentru aventură. Împrejurimile, pe aproximativ 100 km de sat, sunt, de asemenea, bogate în frumuseţe naturală și atracţii culturale (orașe fortificate, muzee populare etc.).

Viscri & Saschiz

Fuziunea Culturilor

Bucuraţi-vă de o excursie de o zi de neuitat explorând două sate minunate din Transilvania, ambele situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, greu atinse de vremurile moderne: Viscri și Saschiz. Zona rurală unică care înconjoară aceste sate este unul dintre ultimele peisaje medievale din Europa și găzduiește unele dintre cele mai valoroase pajiști din Europa.

Moștenirea săsească

Biertan, Malancrav, Sighișoara

Această călătorie vă va duce în frumosul sat Biertan, un vechi sat saxon, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care găzduiește și cea mai puternică biserică fortificată și probabil cea mai interesantă din Transilvania!

Castelul Peleș

Vechea Perlă Gotică a Carpaţilor

Situat în vechea staţiune montană Sinaia, Castelul Peleș este considerat de mulţi drept unul dintre cele mai frumoase castele din toată Europa, construit chiar „recent” în 1873 pentru familia regală a României.

Castelul a fost construit din lemn, piatră, cărămizi și marmură și cuprinde mai mult de 160 de camere, oferind un amestec eclectic de stil renascentist german, renascentist italian, gotic, baroc german și rococo francez.

Bran și Brașov

Frumuseţea devine legenda

Castelul Bran este fără îndoială unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale medievale din România. A fost construit în 1382 de către locuitorii Brașovului într-o locaţie impresionantă pe o stâncă înaltă.

La începutul secolului al XIX-lea, Bram Stoker a scris o poveste terifiantă despre contele Dracula – un personaj fictiv asociat cu aristocratul român Vlad Tepes „The Impaler”. În timp ce romanul este o operă de ficţiune, este foarte distractiv să explorezi locul care l-a inspirat!

Sibiu

Capitala secretă a Transilvaniei

Sibiu, orașul restaurat cu dragoste, (sau Hermannstadt în germană) a fost fondat în secolul al XII-lea și este considerat astăzi unul dintre cele mai frumoase orașe istorice nu numai din România, ci din întreaga Europă!

În 2007 Sibiul a fost desemnată Capitală Europeană a Culturii, iar în 2014 Orașul Vechi din Sibiu a fost clasat drept „al 8-lea cel mai idilic loc de trăire din Europa” de către Forbes.

Itinerarii originale

Pentru călătorii personale

Ghizii noștri sunt foarte bucuroși să creeze itinerarii speciale pentru excursii de o zi sau mai scurte.

Ne place întotdeauna să recomandăm și excursii în părţile maghiare, mai puţin cunoscute ale Transilvaniei, de exemplu, minele de sare uimitoare din Turda și Praid, cel mai interesant peisaj din judeţul Harghita predominant maghiar cu arhitectura sa bogată și tradiţiile mult mai vii ca precum si orasele Targu Mures si Cluj Napoca.

Rezervă un pachet complet

SPA Break SPA Break Ideal pentru cei care au nevoie de relaxare si rasfat. Descoperă

Vile și apartamente

Descoperă natura în ritmul tău

Satul Cund Transilvania